binarni.net počinje sa radom….

Radom ?

Možda rad i nije najbolja riječ koja bi se dala upotrijebiti u ovom slučaju, ali eto. Za sad nema nikakvih usluga ili servisa ali malo po malo. Neke stvari se lagano pripremaju u binarnom laboratoriju…

Idealno bi bilo da sam si prije par godina sredio jedan ovakav servis ali nekako cijene nisu bile tako povoljne a meni se nije dalo ulaziti u neke šeme moljakanja za usluge. Ovo sam si uzeo preko http://www.linode.com/ i za sad moram reći da sam
sretan. $20 mjesečno za 300Mb RAM-a, 12Gb harda i 200Gb mjesečnog prometa. Dosta mi je ljudi prije savjetovalo da se okanim ćorava posla u multimedijalnom institutu i da si počnem sam pružati usluge i znanje za koje sam tamo bio “nagrađivan” psihoanalitičkim kikirikijem ali nekako sam kombinirao da tu definitivno nema kruha od pružanja jednog takvog servisa kod nas. Anywho, uvijek je postojala mogućnost da iskoristim poznanstva koja sam stekao i uslugu pružam strancima, ali eto… neodlučan i bezvoljan kao što jesam od tog se ništa nije desilo. Sad je definitivno za to kasno što je poprilično šteta jer da je imao prilike da se razvija u jednoj zdravoj okolini tamtam2 bi definitivno bio finaliziran projekat. ali eto… nekako su se počele otvarati neke nove mogućnosti.

zašto ne na svojoj platformi?

Pomalo je to i šaljivo ali eto, svoj rođeni site ne pogonim
na svojoj platformi. Razloga su dva. Prvi je taj što imam samo 300Mb na raspolaganju i imam neke ideje to popuniti sa memory uvijek gladnom Javom. Drugi razlog je taj što mi se ne da pisati neke dodatke za staru verziju TamTam-a već bi se htio što manje posvetiti održavanju stare i što se više posvetiti razvoju nove platforme o kojoj razmišljam jedno duže vrijeme.

binarni ?!

Odakle uopće ovo ime? Sve je to krenula kao neka šala na nekom od predavanja u m.a.m.a-i. Radilo se o nekom novo medijskom umjetniku kojemu su riječi bile pune ASCII kunsta. Također u to neko vrijeme na nekom od mnogih mi2 laprdanja bilo je dosta riječi o “binarnim podacima” i “to su samo nule i jedinice, koliko to teško može biti”. U tom trenutku mi je to bilo poprilično smješno te sam počeo intenzivno koristiti “binarno” a jedan od rezultata te zabavice bio je i projekat DitIt. Anywho, bilo kako bilo…. “binarni podaci” su mi od onda ostali kao jedna od češćih poštapalica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.