Dragi gospodine Schindler

Dragi gospodine Schindler,

wie geht es dir? Evo pišem Vam ponovo. Vaša mi podrška nije ništa odgovorila oko mog upita od prošli tjedan ali u međuvremenu su se desili opet neki problemi sa Vašim liftom. Mislim da smo ovaj put uspjeli i debugirati u čemu bi mogao biti problem.

Zamislimo da gospodin Dubravko M. (46) izlazi iz svojeg ureda na 4 katu. Recimo da je 14:10. Ulazi u lift i pritiščući dugme daje Vašem liftu instrukcije da se uputi na nulti kat (0-ti kat).

Mirjana J. (23) i Sandra G. (34), iz poliklinike sa drugog kata, zbog novog zakona moraju ići van zgrade ne bi li mogle konzumirati svoje cigarete. Gospodin Dubravko i ne sluti što će se dogoditi. Mirjana i Sandra odbacuju čikove u pepeljaru i lagano ulaze u zgradu. Kreću prema liftu.

Gospodin Dubravko uspješno dolazi na nulti kat. Vrata lifta se otvaraju i on izlazi van. Mirjana i Sandra primjećuju da se vrata lifta počinju zatvarati pa brzo ulaze unutra. Sretne su jer nisu morale uopće čekati. Ključna stvar ovdje je da se primjeti kako njih dve nisu pozvale lift pritiskom na dugme.

Mirjana želi pritisnuti dugme kako bi manualno instruirala Vaš lift da ih odveze na drugi kat. U tom dijeliću sekunde gospodin Zvonimir P. (64) na petom katu pritišće dugme. Pritiskom na dugme Vašem liftu kaže “Dođi do mene i odvezi me negdje dolje.”. Gospodin Zvonimir je brži i prvi pritišće dugme.

Mirjana i Sandra trenutak nakon gospodina Zvonimira instruiraju Vaš lift da ih odveze na drugi kat.

Lift uspješno kreće ka petom katu. Mirjana i Sandra su uvjerene da idu na drugi kat. Pače, vide na komandnom panelu Vašeg lifta kako oznaka za drugi kat blješći. Misle si “Još samo dva sata pa onda idemo kući….”.

Vrata lifta se lagano otvaraju. Gospodin Zvonimir je začuđen. “Otkud ovi ljudi” – misli se on. Mirjana i Sandra su poprilično zbunjene (ali ni približno onoliko koliko su bile zbunjene na trećem katu).

“Dobar dan” – ljubazno pozdravlja gospodin Zvonimir. Ulazi unutra. Lift lagano kreće prema dolje i zaustavlja se na drugom katu.

I što ćemo sad gospodine Schindler?! Dokle ćemo ovako? Zar ćemo Vam mi debugirati jebene liftove? Poslali smo vam patcheve prošli tjedan za algoritam. Jeste li patchirali vaš source? Jeste kurac! Otišo sam na Trac i svi oni ticketi stoje nerješeni! Gospodine Schindler… dokle ovako?! Dokle… pitam ja Vas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.