Dnevni Metafeed

Bez previše inspiracije sam se upustio u pisanje ovog teksta ali mislim da je nakon 4 mjeseca što je site online i došlo vrijeme da se napiše barem nešto.

Što je Metafeed?

Metafeed je nastao davnih dana iz tastature Alana Pavičića zvanog Aka. Svakodnevna zanimacija ujutro na poslu uz prvu kavu. Rađen je u formi elektronskog newslettera/novina sa obaveznim komentarima “redakacije”.

Kako to obično biva na Razmjeni, brainstormalo se oko toga dosta godina, probavani su različiti CMS-ovi, dizajnovi itd…. Iz svega toga, izrodila se sadašnja naslovnica “Razmjene vještina”.

Za sad je ovo samo probna vožnja. Fale neke rubrike, neke rupe u dizajnu su pokrpane velikim slikama, fali arhiva audio/video predavanja sa geekoskopa/razmjene, fali daily comic, …

Čemu to sve ?

Ideja ja napraviti nešto što bi svi čitali uz prvu jutarnju kavu. To je naslovnica koju svi (koji su okupljeni oko Razmjene) mogu popunjavati svojim sadržajem ili sadržajem koji su pronašli na jednom od mnogih Interneta. Svaki sadržaj koji se objavljuje mora imati “urednički komentar”. Bez komentara nema objave. Jednostavno pravilo. Ujedno, to je i naslovnica od same Razmjene vještina s kojom se mi prezentiramo drugima. Tu su najave, linkovi na interesne grupe, hacklab, Metalskop itd…

Dnevni metafeed je naravno i na friendfeedu kao korisnik http://friendfeed.com/dnevnimetafeed . Dodajte ga za frenda. Moći ćete pratiti, komentirati i pomoći da se proširi dobar glas Metafeeda dalje.

S vremenom, kako se počne agregirati više sadržaja pravila oko objave (za početak tagiranje sadržaja) će se djelomično promjeniti.

Kako se priključiti

Dosta jednostavno. Ako ste napisali barem jednu najavu za Razmjenu onda ste već nešto agregirali pomoću Dnevnog metafeeda.

Dnevni Metafeed agregira i vaše blog postove. Pošaljite meni (Aco) email sa adresom vašeg bloga i vaši postovi će se ubuduće agregirati pomoću Dnevnog metafeeda. Ideja je da pomoću taga (razmjenavjestina ili metafeed) kažete koji blog post želite poslati na Dnevni metafeed a koji ne. S obzirom da za sad imamo malo sadržaja SVI postovi se objavljuju.

Agregiraju se bookmarci sa deliciousa. Za sad isto nema filtiranja. Bilo koji bookmark na deliciousu koji je tagiran sa tagom razmjenavjestina i ima definiran opis bit će objavljen na Dnevnom metaffedu.

Ako koristite Google Reader razveselit ćete se kad saznate da se i to agregira. Članci koje ste share-ali (i definirali neki komentar) biti će objavljeni na naslovnici. Za sad svi, ubuduće samo oni koji su označeni sa tagom razmjenavjestina. Želite li da se agregirati i vi pošaljite mi (Aco) email sa linkom.

404 stranica

Dnevni metafeed je prvotno imao naje*eniju 404 stranicu ikad. Sa motornim pilama i svatovima! Ali…. dragi BuD (iliti dečko koji održava linux) se smrtno naljutio na mene što sam iskoristio sliku koja je javno objavljena na Internetima. Kako postoje i bolji načini da se BuD-a nauči kako ne dijeliti svoju privatnost po Internetima, stranica je zamjenjena drugim sadržajem.

Tko što i gdje

U izradi naslovnice su sudjelovali svi Razmjenjivači. Posebne pohvale Darku Boti za dizajn i Aci za 20 linija Django codea. Ako želite pomoći ili imate ideja o novom sadržaju slobodno se javite. Trebat će pronaći i posložiti sve foto, audio, video materijale. Linkove o dosadašnjim događadnjima itd. Ima toga…

site:
http://www.razmjenavjestina.org/

feed:
http://www.razmjenavjestina.org/feeds/all/

friendfeed korisnik:
http://friendfeed.com/dnevnimetafeed

Želite li i da se vaši članci agregiraju pošaljite meni (Aco) email sa potrebnim informacijama (linkovima na vaš sadržaj). Ako ne znate Acin email onda nećete moći poslati potrebne informacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.