Franjo Kluz ponovo leti

Daklem, nabavio sam si HTC Desire Z. Kako to obično biva kod mene, otišao sam do VIP Centra nakon rasprave na poslu i rekao “hoću to”. Upiknuo sam skoro kao ćorava kokoš. Na “Ništa se neće dogoditi” u Moravicama sam ga malo držao u rukama, zapamtio da su rekli “to je najbolje što ima tastaturu” (valjda), proguglao 10 minuta i otišao kupiti.

Moj prvi utisak je da je to jedno obično govno i nisam siguran da bih to kupio roditeljima. Zglobovi koji drže tastaturu su se totalno pohabali nakon 2 dana korištenja. Super da sam guglao samo 10 minuta, jer su Interneti prepuni postova ljudi o ovom problemu. Novije serije su malo bolje ali mi smo izgleda u Hrvatska dobili stariju seriju. Brijem da nema teorije da će mi ovo zamjeniti. U svakom slučaju, svi su mi se igrali sa telefonom i namjerno forsirali taj zglobić. Da ga nisu drugi koristili, meni bi se to pohabalo nakon tjedan dva normalnog korištenja.

Drugi problem koji sam otkrio je da mu je trebalo izrazito dugo da pošalje SMS. Još jedan bug, ovaj put službeni koji je ispravljen u updateu. Dan i nešto sam koristio telefon i isčuđavao se sa “pa zar mu zaista treba minuta da pošalje sms?!”. Da… dragi moj čitaoče. U zavisnosti od položaja zvijezda na nebu, SMS bi slao od 10 sekundi do nekih minutu i nešto. Naravno, sve stoji dok on šalje SMS i vrti prokleti progres bar. Pa tko to pušta u prodaju?!

Sve je to ok, ali ovo je ipak potrošačka tehnika koja se kupuje na štandu. Ne bi trebalo imati ovakve probleme. Sa ovim svojim PC pristupom od 50 ne baš u potpunosti kompatibilnih hardware-skih platformi i 50 različitih verzija OS-a su me ipak uspjeli natjerati da nešto i napišem za Androida. Već imam osjećaj da će to biti veselo iskustvo. Isprobavao sam od frenda aplikaciju za upload videa. Naravno, kad ja otvorim svoju tastaturu u trenutku upisivanja naziva videa, njegova se aplikacija totalno skrši. Jelte… nije čovjek imao blizu sebe Androida sa tastaturom da isproba.

Daklem…. *taarraaaaam*. Počeo sam se malo igrati sa Franjom Kluzom (kojeg sam zapostavio ravno dvije godine) na Androidu. Malo prisjećanja Jave koju nisam dirao više od 10 godina, malo igranja sa Eclipseom, malo upoznavanja sa ostalim alatima, malo API-ja, …Ovo je neka moja ideja kako ja zamišljam intro screen u novom Franji (loše izgleda za sada, naravno trza itd…). Malo animacije, malo muzike i nekih poruka… Sve u svemu, još sam u procesu učenja uz standardne zanimacije na poslu + poslovima sa strane koji uvijek pate. E pa neka pate, jer za mjesec-dva Franjo Kluz sa jednim nivoom izlazi na Internete! Strepi Minecraftu, strepi!

Više o Franji na njegovom službenom siteu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.