YAXWE nemontirano

Za početak se nadam da se nitko neće uvrijediti ili osjećati povrijeđeno zbog nekih snimaka (ako nekome nešto smeta neka mi javi da mogu izbaciti). Sve je ovo jedna dobra zezancija i lagana uspomena na nekoliko lijepo provedenih dana i pozitivne energije sa YAXWE-a. Kako je ovaj video uradak premijerno prikazan na Geekoskopu pokušao sam složiti video tako da većina likova u videu budu baš oni koji zalaze na Geekoskop.

Poprilično pretencioznu ideju za pravljenjem “dokumentarca” dobio sam možda dan prije odlaska. Sve je to bila jedna dobra zezancija jer budimo realni, sa jeftinom digitalnom foto kamerom koja ima podršku za video i zvuk i nimalo znanja o pravljenju filmova ne možeš previše očekivati. Sve u svemu mislim da je dobro ispalo.

Praveći neke svoje uratke za Geekoskop linux alatima sam i previše puta davao šansu tako da sam se ovaj put zbutao u windowse i od početka pa do kraja potrošio cijelih dva sata. Da… zaboravio sam napomenuti da mi je jedan od ciljeva bio da utrošim minimalnu količinu vremena.

Prilikom slaganja materijala sam koristio clipove koje sam snimio u cijelosti. Znači nije bilo rezanja i izbacivanja materijala. To mi je bilo poprilično simpatično (a i brzo i lako za izvesti na kraju) ali je ujedno i značilo da neke snimke nisu ušle u krajnji mix (ali su neke upale samo zato što su kratke… ehhh). Također jedna od ideja je bila da stavim u pozadinu neku muziku ali sam u jednom razgovoru sa Krunom Joštom došao do zaključka da je to definitivno loša ideja. Hvala Kruno. Također zahvale idu Ivanu Nikoliću na svoj pomoći, savjetima i energiji. Too bad da se Aco morao preseliti pa nismo nikad stigli ovo zajedno zmixati. Da… sve zahvale svima koje sam snimao i koji su izbjegli napast da me fizički ozlijede.

Anywho, ovo je bilo zanimljivo iskustvo. Tokom snimanja nisam imao jasnu ideju što ja to uopće radim. Tokom samog miksanja sve se nekako isprofiliralo i na kraju posložilo u nekih 11 minuta videa. Imam još dosta materijala koji bi bilo dobro posložiti, odrezati i malo prepraviti (loša kvaliteta snimaka prilikom malo svijetla itd…) pa ćemo vidjeti… možda toga bude još….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.