‘Help Activity’ na OLPC-u

Mogu ja ili Vi o projektu OLPC i samom laptopu imati svakojako mišljenje ali eto ti ga na! Isporučuje se serija od 100.000 novih OLPC-ova sa predinstaliranom dokumentacijom napravljanom u FLOSS Manualsima. S obzirom da smo dobili još jedan laptop možda bih si sad mogao ogrebati za onaj stariji… samo da znam što će mi to govno. Anywho, još nisam stigao pogledati to uživo (tek kad se nađem sa Adamom u Berlinu) ali lijep je osjećaj gledati na slikicama nešto na čemu si radio i što će se namnožiti na sto tisuća laptopa.

Manuali su pisani na Wikiju, sadržaj je remixiran (jer su unutra uključeni sadržaji i nekih drugih manuala sa flossmanuals.net) pomoću plugina Remix te onda uz pomoć istog plugina exportan u čiste HTML fileove. Ti su fileovi onda samo skopirani na laptope.

Remix plugin je jedna presuper stvar (a o tome koliko je remixiranje sad buzzword i o očekivanju simpozija-razgovora-okruglih stolova-festivala-izložbi-članaka u informatičkom kutku jutarnjeg lista i apliciranja za projekte i programe neću ni pričati) i u novoj verziji flossmanuals.net-a na kojoj radim će biti upeglani do savršenstva (ali o tome u nekom drugom postu).




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.