Disko mišić


Kao što se i moglo pretpostaviti postao sam ponosni vlasnik Magic mousea.
Moj najveći problem sa miševima je što ih uopće ne volim koristiti. Na žalost za rad sa Mac minijem mi treba miš tako da sam ga primoran imati.

Ovo nije nikakav test već samo par mojih komentara o pojedinim miševima.

Mighty mouse

Ja ne znam propisno držati miš. Bar to kužim po komentarima ljudi i povremenim bolovima u ruci. Mighty mi je bio jako čudan od samog početka. Bio sam toliko oduševljen na početku sa njegovom kuglicom da sam totalno zanemario činjenicu da nikako nisam znao namjestiti ruku da ga propisno držim.

Kod Appleovog hardwarea ne volim što se moram s njim baviti. Krpica i sredstvo za čišćenje uvijek moraju biti negdje na dohvat ruke. Ključna stvar kod Mighty-a je ta njegova mala kuglica koja zahtjeva konstantno održavanje. Prvih par tjedana nakon što je otpakiran miš ona se ponaša savršeno. Prokleto je malena i ne treba joj previše vremena da se onečisti. Miš se ne može rastaviti ne bi li se cijeli mehanizam i sama kuglica očistila. Naime, miš se mora potrgati i poslije operacije čišćenja ponovo zalijepiti. Jedini drugi način je da se miš okrene prema dolje i nekih 5-10 minuta kuglica trlja po papiru. Malo sredstva za čišćenje (recimo iClean) i puno trljanja. Bespotrebna tlaka. Nakon svog tog trljanja došao sam u situaciju da mi nakon 10 minutnog trljanja miš radi nekih dan dva i onda se skrol opet zablokira.

Mighy ima i neke dodatne gumbe sa strane. Ja ta dva gumba nisam u stanju stisnuti. Čak sumnjam da nitko nije u stanju ali ne želi priznati. Kako priznati da ne valja kad pljuneš toliku količinu para a i prokleto lijepo izgleda.

Brazil

Brazil je miš koji sam prisvojio od Šabana. Meni je to super miš. Jedan od onih koje zgrabiš cijelom šakom. Grudi su taman povišene malo tako da prsti ostaju nekako u ravnini sa podlogom a i ne osjećam bol u ruci kao sa Mighty-jem. Trbuščić je isto malo izdignut tako da fino daje podršku dlanu. Jedini mu je nedostatak što nema scroll wheel.

Magic mouse

Kupovina Magica je uslijedila nakon frustracija sa Mightyijevim weelom. Ja to više nisam u stanju očistiti bez da ga rastavljam. 630Kn koliko miš košta je previše para. Naravno, kod nas je nekih 200 Kn skuplji nego vani. Kao i sve od Applea dolazi jako lijepo zapakiran u maloj prozirnoj kutijici.

Bluetooth miš. Dolazi sa dvije baterije (začudo da su dozvolili da guraš u njihov hardware mijenjive baterije drugih proizvođača). Izrada je fenomenalna. Gornja strana kao da je od stakla (a nije). Donja strana od aluminija sa senzorom koji ne svijetli. Miš je težak što ostavlja fenomenalan osjećaj dok ga gurate po stolu.

Najveći mi je bio problem što ga nisam znao držati. Trajalo je par dana dok nisam pronašao neki optimalni način. Magic je izrazito nizak tako da nisam mogao upotrijebiti niti jednu do sad naučenu tehniku držanja. Naravno, ruka je bolila u tom procesu ali Aco zna da mora da boli ako želi imati lijepi mišić.

Multitouch je u stanju pratiti do 4 točke (kao što se vidi na slici dolje). Osim položaja u stanju je detektirati i jačinu pritiska. Idealan interface za neke igrice. Ili možda Mariu.

Anyhoo, otprilike sam pogodio kako sa tri prstića držati miš i navlačiti ga po stolu dok druga dva koristim za klik i gestures. Sve u svemu… Aco je zadovoljan na kraju mišje balade. Osim cijenom. Ali cijena samo pokazuje koliko sam uspješan u životu… jelte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.