Gospodin od tehničke podrške


Moje radno mjesto…

1.Osobno pokretno računalo Lenovo ThinkPad W500. Pokretano GNU/Linux operativnim sustavom (došao je sa Free DOS-om). Ugurane dvije grafičke gartice (ATI i Intel) koje baš i ne daju performanse s kojima bi se čovjek hvalio. Nekoliko virtualnih strojeva imam unutra. Pretežno za Cisco VPN i MS Office. Sve u svemu je ok ali se osjećaj korištenja ne može usporediti sa radom na IBM ThinkPad-u T43 koji imam doma.

2.Moj NSFW miš. Dobio sam ga od Lugy-a koji kaže da mu ga je Šaban poklonio. Šaban kaže da ga nije nikome poklonio i da bi mu trebao vratiti miš. Ja se pravim blesav jer mi je miš baš simpatičan.

3.Neiskorišten monitor. U jednom trenutku sam otprintao neki screenshot sa Mac OS 9-etke i prikeljio preko njega. Dosta slučajnih prolaznika ostane zbunjeno i pomisli da se radi o pravoj slici. … a nije prava.

4.Moja IIUG olovka. To je moja Informix olovka koju smo dobili iz Amerika kad se osnivala Adria IUG udruga.

5.Moj službeni telefon marke Nokia. Dobio ga za kun a tako i izgleda. Nakon što počne zvoniti trebaju mu nevjerovatne 3 sekunde da mi prikaže tko me zove. Totalno beskorisno (i vjerovali ili ne, dovelo me u nezgodne situacije nekoliko puta) ali svira MP3-ojke. To je jako bitno kod telefona.

6.“Alfatec 3000 – od sad, 30% čvršći!”. Trebao bi uslikati da se vidi o kojem se savršenstvu inžinjerstva ovde radi. Služi za pridržavanje prozora kad luftamo sobu.

7.Moja “Eye, Bee, M” čaša. Imao sam svoju Homer Simpson čašu sa tekstom “You can’t fail if your don’t try.” ali mi ju je razbila čistačica. Od onda koristim ovu IBM čašu koju sam našao u kuhinji.

8.Čaša s vodom. Često se u njoj nađe i nekoliko kockica leda. Sokove i minirealnu iz friždera ne smijemo koristiti. Oni su samo za goste. Od proljeća do jeseni nam je soba kao finska sauna tako da je konstantno potrebno neko hladno osvježenje.

9.Neki pamflet za Informix Dynamic Server 11.50 što sam radio za “IBM Forum” prije 2 godine. Bili smo sponzor pa je taj papirčić završio u svakoj vrećici koja se dijelila posjetiteljima. Ništa specijalno ali složio sam ga (nakon previše muke) u Inkscapeu. Bio sam poprilično ponosan na sebe. Sad sam puno pametniji pa radim u InDesign-eu.

10.Moja lutkica Homer Simpson koju sam kupio u San Francisco-u. Svaki put kad se sjetim gdje ja Bogu dane trošim pogledam ju da se podsjetim da ništa nije u kamen uklesano.

11.Moja Peter Griffin figurica. Kupio na Novom Zelandu. Služi mi manje više za iste stvari kao i 10.

12.Čaša sa olovkicama i bojicama. Pokraj olovčica imam i “IBM stationary kit. for work on the move”. To mi je fora jer je unutra sve minijaturno.

13.Acina hrvatska zastava. To mi je kao fora držati. U trenutcima sreće i veselja nije čudno kad s njom mašem dok skandiram “hrvatska… hrvatska….”. Kolege u uredu za ovo moje ponašanje nemaju previše razumijevanje. Isto tako, ne vole ni kad pjevušim. Kažu mi da nemam sluha. Ja na to njima kažem – “Aco to zna. Aco nije budala”.

14.Smajli na monitoru. Kad gledam kolegu Hrvoja koji sjedi preko puta mene ovaj mu smajli lebdi pokraj glave. Hrvoje je prečesto namrgođen pa mi ovo super dođe.

15.Homer Simpson anđeo. Jedan dio mene.

16.Homer Simpson vražićak. Drugi dio mene.

17.Moj “Krusty the Clown” bedž.

18.Akreditacija sa IBM Software daysa. Dobra hrana…. to im se treba priznati. Preko toga sam ugurao akreditaciju za Adria IUG konferenciju. Ova druga mi je bila puno bolja i zanimljivija konferencija.

19.Cheetah figurica. Gepard je službeni logo od IBM Informixa 11. Pokupovali smo gomilu lutkica pa smo ih djelili na IBM Forumu i nekim našim događanjima. Gomila posla oko rastavljanja, pravljenja malih naljepnica, ljepljenja naljepnica sa logom, pakiranja u najlon, zapakiravanje najlona…. Nekoliko dana utrošenih na ovo.

20.Acini certifikati. Ima ih…. Baš me pitala kolegica Sonja danas kad ću neki novi položiti. Kažem ja njoj “Draga moja Sonja…. kad mi podebljaju plaću. Onda ću položiti…”. Nije baš da na puno mjesta mogu iskoristiti Informix certifikate. Na žalost… na žalost jer je to dobra baza.

21.Moj doručak. Svako jutro ili komad voća ili nešto iz Pan-Peka. Jednom mi je pozlilo ujutro jer nisam ništa papao. Od onda pokušavam stalno nešto lagano konzumirati ujutro.

22.Telefon. Ne radi uvijek. Često zna pucati veza. Bio na servisu, zamjenio uređaje sa jednim kolegom koji je bio na godišnjem,… Nema što se nije radilo ali on puca i dalje. Sad brijem da je ovo stvar centrale a ne uređaja.

23.Gomila papira koja se samo koti ovdje. Od starih Mreza i IBM-ovih pamfleta do Oracelovih rokovnika. Tu se nalazi i mali dvogled koji mi često služi kad gledam kroz 25. Loše je kvalitete i često poželim da imam neki bolji.

24.Kolega Hrvoje. Kad kažem “kolega” onda hoću reći “moj šef i voditelj tehničke podrške”.

25.Prozor odakle pogled puca na križanje Vukovarske i Heinzlove. Često ga koristim u kombinaciji sa 6 i 23.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.